Salam semua di malam hari Khamis.
Begitu cepat sekali hari berlalu... dah nak weekend....
Ni menu hari ni. Semalam petang tengok kat TV siaran ulangan - ayam berlado.
Tak pernah pulak makan ayam berlado tapi kalau telor atau ikan memang selalu makan.
So mama try lah...
Untuk ayam berlado ni lebihkan cili padi- merah & hijau. Serai 1 batang - dititik. Bawang besar
& bawang kecil, sedikit halia. Kisar kasar2.
Di sini mama menggunakan cuka dalam 5 sudu makan, gula & garam mengikut rasa.
Masak seperti biaser. Lauk ayam ni ada rasa pedas2, manis dan masam2 dari cuka.
Begitu cepat sekali hari berlalu... dah nak weekend....
Ni menu hari ni. Semalam petang tengok kat TV siaran ulangan - ayam berlado.
Tak pernah pulak makan ayam berlado tapi kalau telor atau ikan memang selalu makan.
So mama try lah...
Untuk ayam berlado ni lebihkan cili padi- merah & hijau. Serai 1 batang - dititik. Bawang besar
& bawang kecil, sedikit halia. Kisar kasar2.
Di sini mama menggunakan cuka dalam 5 sudu makan, gula & garam mengikut rasa.
Masak seperti biaser. Lauk ayam ni ada rasa pedas2, manis dan masam2 dari cuka.
No comments:
Post a Comment