Tuesday, June 29, 2010

Percutian di Malioborro, Godean, Bandung & Jakarta on 14.06.2010

Photobucket


Salam semua di tengahari Selasa :) 
Tengahari ni kita layan gambar2 mama bercuti di Indonesia tempoh hari bersama ibu mertua & keluarga, adik ipar sekeluarga Ifah & Iman, anak sedara Faizal & Rina sekluarga pada tanggal 14 June 2010 sehingga 24 June 2010. Banyak tempat yang kite melawat esp kampung late father in law di Godean. Selain melawat sedara mara disana.. byk activiti yg dilakukkan oleh kami sekeluarga selain shopping... anak2 dpt ke sawah bendang yg tak dpt mereka terokai disini, menangkap & memegang ayam sebelum disembelih termasuk lah mencabut 'bulu2 ayam' sekali. Mama & biras & anak sedara dapat memasak kan lauk pauk utk hidangan kami dan jugak sedara mara yg ada disana. Bayangkan 4 tin sardin & kalau tak silap 20 biji telor dadar dalam sekilp mata saja selesai dimakan waktu makan malam saja!! Dan tak lupa jgk ayam kampung 5 ekor gotong ryong di masak lemak cili padi dari mula disembelih, dicabut bulu hingga dibersihkan..parut kelapa dgn menggunakan pemarut jgk dapat dirasa kan oleh anak2..yg penting nye semua dapat merasakan suasana kekampungan dan jugak kekluargaan... Kalau nak cerita sampai besok pun tak habis daaaa....

Photobucket
Okay ... McDonald yg dapat dimakan bersama NASI

Photobucket
Di shopping centre di MALIOBORRO

Photobucket
makan Bakso di tepi jalan

Photobucket
Naik Kuda atau di panggil ANGDUNG

Photobucket

Memang Cik Hubby mau kite semua merasai bagaimana makan makan atau dipanggil 'leseran" mcm kat gmbr ni..duduk kat bawah...

Photobucket

Lepas 2 ada orang dtg nyanyi...hehehe kita pun mintaklah lagu..last2 semua join in hahaha

Photobucket

Ni kat pasar Godean..tempat timbang punyalah antik!!


Photobucket
Yg pasti kiteorang kat sana asyik makan2 terus!! 
Tahu yg menjadi makannan orang disana dan yg pasti febret kami

Photobucket
Nazli yg dapat merasa naik motor. 
Satu kali diajar oleh cik hubby terus mendapat :)

Photobucket

Di sawah yg berhampiran ngan rumah

Photobucket

Sempat buat majlis arwah pada 16.06.2010 sebelum magrib

Photobucket

Anak2 dapat merasakan lauk pauk kenduri

Photobucket

Sempat ke Parangtritis sebuah pantai yg terbentang laus dan ombak yg cukup kuat


Photobucket


Photobucket
Bermain layang2

Photobucket

Sejenis ketam kecil yg di goreng saja

Photobucket


Photobucket
Majlis SELAPANAN atau lebih kurang mcm 'cukur rambut'
Disana bila mereka mengadakan majlis spt begini atau kenduri arwah..
hidangan selalu dibungkus spt gmbr diatas dan dibawa pulang saja.

Photobucket

Sempat kedapur melihat bagaimana mereka memasak 

Photobucket

Cik Hubby & Mama sempat breakfast kat pasar Godean
Sup sapi yg dicampur bersama nasi, kecambah(taugih), daun sup & daun bawang, limau 
nipis & sambal dan juga tak ketinggalan keropok Indo

Photobucket

Jeruk Es yg tak ketinggalan 

Photobucket
Sate mereka yg jenis kicap dimakan bersama NASI

Photobucket
Ke Tangkuban Parahu pada 21.06.2010

Photobucket


Photobucket
small berries

Photobucket


Photobucket


Photobucket

Dapat pergi shopping ke Jakarta sehari :)

Photobucket

2 comments:

Nida said...

happeningnya gambar2 tu semua... Nida pulak yang teruja melihatnya..

p/s: dah lama tak makan bakso... terngidam pulak

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...