Sunday, January 31, 2010

Nasi Pattaya


Menu makan malam tadi... Nasi Pattaya. Ingat tak nak makan lagi.. sebab dah makan sebelum pulang dari Bukit Timah. Tapi cik Nazli ngan cik hubby kata lapar... so nasi goreng lah jawap nyer :)

Senang jer... dalam fridge ada sambal tumis, ada hot dog & crabstick... Goreng lah nasi menggunakan bahan2 ni.. cuma mama letakkan kuib tomyam & potongan cili padi biar cik hubby suka :)



Sebenar nye.. Nor Trgganu ada menunjukkan bagaimana nak membungkus Nasi ni...Tengok mama bungkus masih belum kemas lagi.. maybe next time boleh cuba lagi... Terima Kaseh pada Nor sebab menunjuk cara2 nya :) Ni utk Nazli yang memang suka Nasi Pattaya. Cuma nasi goreng mama goreng biasa jer



Untuk cik hubby... makan dgn sambal budu n keropok :P

4 comments:

Nida said...

Salam mama..

Cantiknya nasi tu dibungkus.. kalau Nida le, hehe.. malu nak cerita (ntah apa2 je jadinya)

PALATABLE said...

Hawa..bagus idea masak nasi pattaya..kadang2 tak tau nak masak apa...

http://treatntrick.blogspot.com

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Nida... Wslm Nida. Ni pun baru belajar bungkus tau... Blm kemas lagi.. practice makes perfect kan?? Next time nak try lagi :)

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Palatable... Kids febret.. Last time telur dadar letak jer atas nasi.. skrg dah blh bungkus.. hehehe something different for the kids.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...