Thursday, January 28, 2010

Prata Wrap


Salam & Selamat pagi utk semua teman2 bloggers mama yang dikasihi selalu... yang selalu datang dan tinggal jejak kat cboz atau yang dtg jenguk2 tak tinggal jejak pun Tq banyak kerana sudi menziarahi 'rumah' yang tak seberapa ni :)

Dapat idea untuk buat breakfast pagi tadi... ambil idea dari Chicken Prata Egg Roll yang pernah mama buat dulu.



Mudah & simple sebab guna yang instant.

Bahan:
Prata Instant yg plain
secukup pop corn chicken
mayo
thai cili sos
telur dadar
sayur mayur terpulang - mama gunakan timun

Cara:
Masak instant prata seperti biasa. Pop Chicken digoreng dulu. Telur dikocok sederhana. Panas kan kuali letak kan dlm 2-3 sudu telur dan masak sebentar letak kan instant prata yang telah dimasak keatas telur dan biar kan dalam 1-2min. Angkat.

Cara menghidang:
Letak prata telur kedalam pinggan leper, sapukan mayo, susun timun atau sayur kesukaan. Letak lah 2-3 ketul pop corn chicken dan tuangkan sos cili. Gulung prata ketat2 dan bungkus dengan aluminium foil. Siap dihidang panas2


This is for mama breakfast :)

6 comments:

Azura Suhaimi said...

Salam mama, wau 1st time dgr prata wrap..kreatif la mama..nk sikit :)

Jiya said...

nakkkk!! mcm sedapppp...

umiyumi said...

salam mama, sedapnya bfast dengan prata ni. jemu la hari2 dok mengadap nasi lemak, mi goreng, bihun goreng :p

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Wslm Azura... mmg mama 1st time wat.. mcm tortila wrap... Saja jer nk buat something different for BF :)
Capai jer pat monitor 2.. hehehe

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Jiya... nakkkk... ambik jer :) Jgn malu2 & segan :)hehehe

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Wslm Umi...Hish!!!! nasi lemak, mi grg.. bihun grg... buat mama lapar lah :) Something different jer. Bdk2 kalau mknnan mcm gini .. laju diorg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...