Monday, July 2, 2012

Kuih Koci Derian ~ Pasir Gudang Mari~


Assalamualaikun & Selamat Malam semua..
Bulan Julai baru 2 hari bermula.. hanya tinggal beberapa hari saja umat Islam diseluruh dunia akan menyambut kedatangan RAMADAN yg mulia..marilah kite sama2 menunggu kedatangan bulan yg mulia ^^

Kenapa eh sejak2 akhir2 nie mmg tak de mood langsung nk update blog!! Padahal gmbr masakkan semua ambik.. tapi nk edit dan nk buat posting mcm dah lemau ... hai entah!!

Okay berbalik pada gambar kuih koci derian nie ... semalam pagi mak sedara belah arwah abah ada buat kenduri arwah di Taman Setia Indah di Jb. Mama kesana bersama hubby dan jgk mak ... mmg kami tak pernah kesana tapi dgn arahan my sepupu kami berjaya sampai lewat tengahari.
Mmg mama menunggu saat2 nie sbb mmg dah lama betul tak jumpa Paksu Hadi adik arwah abah ... mungkin last jumpa 5-6 thn yg lepas... Gembira bercampur sedih sbb setiap kali terpandang wajah2 mereka dpt bayangkan bertemu semula dgn arwah abah.....hanya tggl 3 saja adik2 arwah abah..
dah lah tak nak cerita lagi .. bertambah sedih plak!!! huhuhu



kuih koci berperasa derian ni dibawa kemajlis arwahan dari sepupu mama yg menetap di Pasir Gudang Rozy nama nyer..mmg lembut jer isi kuih koci nie... Bila makan akan teringatkan si Nazli dan jgk arwah abah yg begitu minat sekali sgn kuih muih tradisional....

Bila agak nyer kami semua dpt berkumpul seperti semalam?

Yg pasti 1 hari ... akan mama tunggu insyallah :)

sekian ...


14 comments:

Subhie Arun said...

wow sedapnya..lama tak makan..lawak gambar..!

Anna Qawina said...

aslmkm Mama..waaaa nak kueh kociiii...

Cheq Sue said...

salam mama...saya tak pernah lak dengar kuih koci derian... mesti sedap kan...

FnF Simple Life said...

Salam mama...first time sy tengok ni...kuih koci durian...selalu makan yg inti kelapa...mesti sedap ni. AlFatihah buat arwah abah mama...

Wani said...

salam mama.. tak mau sedih2 lagi nanti blh berkumpul sama balik insyaAllah... :).. x pernah lagi wani dengar koci durian... alang2 musim durian habis semua nak durian ke mama hihi

Qasey Honey said...

asslm Mama...wah xnk ketinggalan yer...hehe...sna sni tayang resepi dri durian...nmpk sedap lak kuih koci tu...lain dr yg lain...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Al-Fatihah buat Arwah.. sedih dan sayu pulak sha baca N3 MamaHawa ni.. dahlah datang pagi bute.. ada kuih koci yang sedap tu.. yang tercekah tu hadoiii ngencess dah ni mama aii

Mama Hawa/Mama Nani said...

Arun aah Hawa pun dh lama tak mkn..sedap lagi berintikan durian... alah biasa2 jer ambik gmbr :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm Anna :)

hehehe ambik lah tu jer yg tggl :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm Cheq Sue..

oh nie dibuat oleh sepupu mama yg tggl di pasir gudang.. terasa derian kat inti tuh mmg sedap :P

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm FnF :)

oh yer ke? mmg sedap FnF terasa derian kat inti nyer ..
Thanks for the doa yer :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm Wani..
mmg susah hendak berkumpul begini.. kalau ikut kan ati mmg malas hendak menerjah jam diseberang tapi dok fikir bila lagi nak berjumpa bapak2 sedara..

hehehe mmg best inti derian nie Wani kate tgh musim :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm QH...

hehehe nie pun pemberian dari sepupu dari pasir gudang kalau tak ..tak dpt merasa yg berinti durian :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Tq Shah diatas doa mu itu ...
apa2 yg berkaitan ngan arwah akan mama kenang selama2 nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...