Ni juadah kat rumah mak mama. Mak mama masak ayam masak merah & rebus lontong adabi jer. Selain lontong, mama goreng kan mee siam untuk sarapan pagi.
Kepak ayam 'my dad' dah repeat banyak kali . Anak2 suka makan kepak ayam ni. Semalam pagi mama goreng kan buat ratah2 selepas diorang balik dari solat raya.
Kepak Ayam 'My Dad'
Bahan-bahan:
1/2 kg kepak ayam : 2 sudu makan minyak bijan : 2 sudu makan madu : 1 sudu sos tiram : Garam : Kicap pekat : Gula : Lada putih : Minyak utk menggoreng :
Cara membuat: Perapkan ayam bersama campuran sos tiram, minyak bijan, garam, kicap pekat, gula, madu dan lada putih. Lebih kurang satu jam baru goreng
1/2 kg kepak ayam : 2 sudu makan minyak bijan : 2 sudu makan madu : 1 sudu sos tiram : Garam : Kicap pekat : Gula : Lada putih : Minyak utk menggoreng :
Cara membuat: Perapkan ayam bersama campuran sos tiram, minyak bijan, garam, kicap pekat, gula, madu dan lada putih. Lebih kurang satu jam baru goreng
3 comments:
nampk sdp giler kepak aym tu..nk kena try gk nih..hikhik
Salam mama...
Sedapnye kepak ayam tue. cantik lak dia posing... hehe..
Mama, nak tanya, macamana mama kenal JMR aka Jamar? dia jadi photographer kite masa kawin dulu. :)
nampak macam sedap je mama... bila nak masakkan untuk kitorang?
Post a Comment