Monday, February 22, 2010

Fish Rolls in tomato sos

Ini kes tak pergi pasar... dalam fridge dah tak de ikan atau pun ayam...
Bedal jer apa yang ada... janji bila cik hubby balik ada makanan untuk mamam... and for the kids also ngap jer.. janji ada something 2 eat...


Ni dia Fish Roll yang ala2 rasa macam ngoh hiang yg mama beli pat Pasar Geylang bahagian frozen.. Mama goreng kan dulu fih roll ni dan tumis kan bawang besar, bawang putih & sedikit halia. Untuk sos pulak mama letakkan sos tomato & cili sos, garam, lada putih & gula secukup rasa. Sedikit air untuk kuah. Tambahkan kentang yg diptg kasar2 & digoreng.. dan letak lah tomato atau lada capcicum bagi yg suka..


3 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Simple but yummy! Good idea.

sonata anak kancil said...

kreatif! sama la ...kdg2 tu ubahsua ikut stok yang ade...

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Love.. sometimes dah x de idea to cook.. Hentam jer asal blh mkn hehehe

Sonata.. apa yg ada dlm exbox kita campak2 dah jadi 1 menu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...