Thursday, July 28, 2011

Egg Sambal Sandwich

 Salam Sejahtera & Selamat Pagi teman2 yg diingati selalu :)

sarapan simple utk cik hubby & Nazli pagi nih....

Semalam Kak Anim menayangkan egg bento utk sarapan pagi..niat di hati ingin jgk buat cam kak Anim..tapi malang nyer acuan utk egg bento tak dpt dicari..kemana agak nyer ia tersembunyi????



Kalau ada sambal tumis senang kerja... selain blh grg kan nasi blh jgk buat sambal telur... memang mama selalu buat begini... fav diorg. Letak lah timun, daun salad or tomato. Siap di bawak bekal & minuman yg menyegarkan NESCAFE...



17 comments:

Fiza Nordin said...

seleranya tengok burger telur bersambal mama ni... nyump3... eh, pepandai je 'memelayukan' panggilannye...ampun mama :D

Mama Hawa/Mama Nani said...

Kitar semula lebihan sambal tumis Fiza... tak tahu lagi nak buatkan diorg sarapan pagi...
Beta ampun kan..hahahaha
betul lah tuh kalau di "melayukan" ki3x

ibundo said...

makan sebijik kenyang sampai tengahari ni. nampak menyelerakanlah hawa...

Mama Hawa/Mama Nani said...

Utk hawa tak cukup Kak Pah :D hehehe

Amie said...

Selamat pagi Mama Hawa,

Amie belum sarapan lagi ni... ada lagi tak .... geram tengok ketulan2 tu.....

cik cek said...

MamaHawa...
Sekali pandang dah mcm burger kat McD...tapi lagi best MamaHawa punyala...homemade burger...ada sambal telur lagi...kak cek dtg nak joint bekpas...boleh ke..he he :)

CT Delima said...

As'salam MamaHawa

Sedapnya... lama juga tak buat sambal telur macam tu. Sesekali makan macam ni memang best Mama. kecur pulak dipagi hari dok nampak menu mama ni :D

izahdaut said...

wah idea yang bagus la ma... kalau suami saya ni mesti dia suke makan gini. buat sambal dulu la kan.. wahhh dapat idea. tq ma

Zaliedana said...

Assalam mama,ala terliurnya tgk sandwich mama,mmg nmpk sedap,ok kan dari smbal yg da membazir,kalo goreng ngan nasi pon best nih..

Ayu said...

Assalam mama,
sedapnya tengok telur sambal makan dengan roti burger niii..kita pun dapat macam gini pun dah cukup kenyang kan ma..

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm Amie :)
Ni ada tggl 1 lagi..meh join Hawa :P

Mama Hawa/Mama Nani said...

Cik Chek..
Burger biasa2 jer Cik Cek... ni beli roti yg instant jer..sambal tumis pun yg dh tggl sikit2 ckp lah utk bekpes pagi tadi...jom kite mkn utk lunch sekali ... ni ada sambal telur sikit lagi...hehehe :)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm CT...
alah sarapan sempoi jer..Mmg anak2 suka buat sambal cam gini..blh mkn ngan nasi ataupun roti...

Mama Hawa/Mama Nani said...

hehehe Izah ..dah tak de idea sib baik cik somi mama nih jenis yg tak kisah asal ada mknnan kira okay lah..
Cuba lah Izah mana tahu cik somi izah suka...

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm CT..
hehehe kira sambal serba gunalah.

Mama Hawa/Mama Nani said...

Wslm Ayu...
Mmg kenyang lah time pagi tadi..lepas balik dari rumah mak..ni dah lapar lagi...hehehehe

nuwairani ismail said...

tak pernah terfikir nak buat dalam bentuk telur hancur dalam roti bulat ni..selalu buat guna roti sandwich je...haaa....dapat roti beger lagi sedap! besar! kenyang pulak tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...