Saturday, May 1, 2010

Ayam Goreng Madu


Saw this receipe at Trymasak

Ayam Goreng Madu

Ingredients


1) Ayam (1/2 ekor)
2) Hirisan cendawan (1/2 cawan)
3) Bawang putih diketuk (2 ulas)
4) Madu (2 sudu besar)
5) Pes cili (2 sudu besar)
6) Sos tiram (2 sudu teh)
7) Lada hitam (1/2 sudu teh)
8) Kunyit (1 sudu teh)
9) Garam (secukup rasa)

Directions

Perap ayam bersama kunyit, garam, lada hitam, dan sos tiram. Biar 10 minit.

Goreng ayam hingga keemasan dan masak. Angkat dan asingkan.

Tumis bawang putih dan pes cili.

Masukkan sos tiram, gula, dan madu. Kacau rata.

Masukkan hirisan cendawan.

Apabila masak, curahkan sos ke atas ayam dan hidang.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...