Wednesday, May 19, 2010

Murtabak Mee Segera Maggi



 Salam & Selamat pagi semua!!
Pagi ni hujan..sejuk!! Kalau tidur ni memang syiok!!! Memandangkan hari ini dah bertemu janji ngan my biras nak cari barang..terpaksa settle kan kerja rumah dulu.
Ni semalam sewaktu ronda2 di rumah Hana Jepun terpadang resipi Mee Segera yg memang menjadi pujaan hati anak2. So untuk breakfast pagi tadi siap Murtabak Mee Segera Maggi.





Pagi2 kalau makan salad2 simple dan sekeping murtabak maggi bersama secawan air Nescafe memang mengenyangkan.Buah cerry tomato 2 mmg sedap crunchy buat ratah2. Semalam beli di pasarraya NTUC ada offer.. Hana terima kaseh lah sudi kongsi resipi marvelous ni..tak pening2 kepala nak fikir apa nak buat sarapan... Ni mama C&P jer dari rumah Hana tau!!

Bahan-bahan

  • 1 bungkus mee segera- mama gunakan maggi kari
  • 2 biji telur
  • 1 peket serbuk perisa mee segera
  • 2 atau 3 sudu besar daging cincang yg dh di goreng terlebih dahulu - mama gunakkan burger daging ajer
  • 1 biji bawang besar - dipotong dadu & kecil
  • 1 biji cili merah - dadukan halus - x letak
  • daun sup@daun bawang - x letak

Cara-cara

  1. Rebuskan mee maggie sehingga kembang dan toskan airnya. Letak ketepi dahulu
  2. Pecahkan telur ke dalam mangkuk bersama perisa maggie dan pukul hingga sebati. Masukkan inti karipap,cili merah,daun sup, daun bawang, mee maggie yg sudah direbus tadi dan gaul hingga sebati.
  3. Panaskan sedikit minyak, tuang adunan dan gorengkan sehingga masak di dalam non-stick pan seperti membuat telur dadar.

3 comments:

izahdaut said...

mama..bertambah sedap tengok presentation nyer tuh

ZuRaNaI said...

mama...saye slalu bt ni..tapi ksong aje..ltak ngn sayur warne warni je..hiii~

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Alah biasa2 jer :) Izah

Kite yg buat dier..blh tambah apa saja yg tersedia ada... Kadang2 Zura mknnan mcm gini simple yet sedap :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...