Thursday, June 23, 2011

Black pepper Chicken cook by my love ones :)


Assalamuaikum kepada teman2 sekalian.... pagi yg indah nyaman,dingin & sejuk sekali di bumi Allah swt... bersyukur kerana dapat bernafas lagi pada hari yg berbahagia lagi bermakna sekali... hari kelahiran mama pada hari ini :) Alhamdullilah syukur pada Mu ya Allah..........

Buat petama kali .... anak2 surpise kan mama diorang dengan hidang makan tengahari yg agak lewat... Hubby siap pesan jgn bising2 bila anak2 kedapur..tapi dlm ati dah berkata "alamak! sure dapur aku nnt berantakan"
hehehe mmg betul pun!!! Lihat lah hasil nyer yg mereka bersusah payah menyediakan

*
*
*
*

Siap ngan list2 barang2...... resipi semua....... mama pun tanya.. resipi dari mana kau org ambik? hehehe Shasha jawab kat blog mama lah ki3x

 ni lah ruper Black Pepper Chicken Chop yg anak2 masak semln ...mmg dah lama tak buat ni... mungkin anak2 pun dah kepingin... mama speechless bila tengok hasil kerja penat anak2 di dapur...




Anyway... to my kids... Nurjannah, Nuraishah , Noor nazli n tak lupa jgk Ramshah ... thank u so much for yesterday..kenyang perut mama & Abah mkn..very juicy & spicy black pepper chicken well done kids..next time tak payah keluar celebrate masak sendiri lagi berbaloi :)

18 comments:

anymz said...

selamat hari ulangtahun hawa...semoga terus bahagia hinga ke akhir hayat ya..insyaALLAH amiiiiin.
eh!akak kan dah dua tahun anak2 takmo celebrate bday makan di luar.
dah makin berumur masing2 dah jemu kot..hehe..
tahniah sekali lagi hawa.

Mama Hawa/Mama Nani said...

terima kaseh kak Anim...Insyallah Aminnn....
Tu lah bdk2 nih nak surprise kan mama diorg..tapi tak suka lah bila tgk dapur2 tuh berselerak!! Diorg halau kite...
Agak nyer bila masak sendiri diorg terasa puas ati...
Anyway thanks sekali lagi kak :) Love u many2..hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Happy Birthday kak Hawa!!!.semoga pjg umur,murah rezeki & bahgia hingga ke akhir hayat bersama family trsyg.Trharunya anak2 berssh payah buat 'something' tuk mama kesygan mereka!!

Kerull said...

Salam Ma..sorry lambat wish..happy besday ye ma..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..so sweet anak2 mama suprisekan mama...i wish i had that moment someday...wish you joy and happiness...

ady said...

as-salam mama
HAPPY BIRTHDAY 2 U MAMA!!!..SEMOGA SENTIASA DIRAHMATI ALLAH HENDAKNYA! DIPJGKAN UMUR DN DIMURAHKAN REZEKI!!!

hazila said...

Salam mama,
Bestnya ada org tolong masakkan...

Mas said...

happy birthday mama....
wahhhh..seronoknya dapat kejutan....
moga mama berbahagia selamanya...
seronok tengok gelagat anak2 mama tu..

Ayu said...

Happy birthday sekali lagi buat mamahawa!!..
semuga dipanjangkan usia murah rezeki dan diberkati allah hhndakna..
wah seronoknya anak2 surprise kan mama!!..tak apalah ma, sekali2 dapur berantakan..heheh thoughts that counts!!

Naz said...

Mama Hawa.. Selamat Hari lahir yer.. Best arr anak2 prepare mknn utk mama diaorg.. Semoga panjang umur dan murah rezeki yer..

Juwita Jamaludin said...

selamat hari jadi mama.. bestnya semua yang tersayang masakkan.. mesti gumbira hatikan.. ita doakan semoga mama sentiasa gembira dan diberkati Allah selalu..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Salam Mama...

Selamat Hari Lahir buat mama....

seronoknyer anak2 dah besar panjang boleh masakkan utk mama diorang.. nampak sgt yummy tu.. takpelah mama dapur kecah.. nnt boleh bersihkan.. tp mana nak dapat rasa air tangan anak2 kalau bukan hari2 istimewa gini.. hehehe..

semoga mama panjang umur & murah rezeki selalu..

~~zAnAfAhMi~~ said...

rajinnya anak2 mama ni....sejuk perot mak dia.

akak lambat skit wish, sibok kemas bilik, bosan asyik rope tu je.
Slmt panjang umur ye Mama, mudah2an persahabatan kita berkekalan...insyaAllah.

Che Yan said...

Bertuah le badan mama..ade ank2 yang msk tika dihari ulgthn..Semoga mama happy selalu..

lyn at home said...

bestnyaa hawa ..dah ada anak2 yg boleh diharap ,pulak tu pandai memasak mcm mama dia..anak lyn kecik lg.Anyway..selamat ulang tahun..

ain (sweet thots) said...

seronoknya ma.. happy bday ye. semoga dilimpahi rahmatNya sentiasa. btw, kita dah buat gak nasi lemak hujan panas. budak2 kat rumah excited nak makan, nasi kaler2 katanya ;) bz sket ni nnt kita post entry nya. tq.

Nuraa said...
This comment has been removed by the author.
Mama Hawa/Mama Nani said...

Utk :
Azatie, Kerull, Ady, Hazila, Mas, Ayu, Naz, Ita, Madihaa, ZanaFami, Che Yan, Lynn & Ain...

Terima kaseh semua diatas ucapan hari lahir & jgk doa2 :) sungguh terharu membaca nyer di sini & jgk di FB :)
Semuga Allah swt mendengar doa2 kalian semua. Semuga persahabatan yg terjalin di alam maya ini berkekalan hendak nyer Aminnn :)

Nuridah said...

Assalamualaikum Mama,

alamat kita dh tertinggal ketapi ler!! Sorry byk2 ma, happy belated birthday to you,moga diberi kesihatan yang mantap,dipanjangkan usia dan sentiasa didlm lindungan nya...amiin.

seronoknya birthday anak2 turun ke dapur ringankan tangan....hehe...untung lah mama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...