Beli Hati & Empedal Ayam 1 kg. Rebus & Goreng sempoi jer!!!. Mama letak:
bawang besar, bawang putih & halia dikisar. Serbuk cili & serbuk kunyit. Ketumbar, jintan kasar & jintan halus dikisar halus. Garam secukup rasa. Tepung gandum dalam 2-3 sudu makan.
Rebus hati & empedal sehingga masak. Toskan air nyer. Biarkan sejuk sebentar. Masukkan semua bahan serbuk, bahan yg dikisar, garam dan gaul rata baru tabur kan tepung gandum. Goreng dalam minyak yang banyak.
2 comments:
Hi Kak, hru???
Love dan hubby suka chicken liver, tp mkn sikit2 je...
Looks tempting lor ur dish nih! yumm yumm! ;)
Hi Love :)
Im fine thnks :)
Yes.. chicken liver n gizzard sedap ratah2 tapi tak leh selalu...byk cholestrolllll...hehehe
Post a Comment