Friday, March 26, 2010

Hati & Empedal Goreng Berempah

Beli Hati & Empedal Ayam 1 kg. Rebus & Goreng sempoi jer!!!. Mama letak:

bawang besar, bawang putih & halia dikisar. Serbuk cili & serbuk kunyit. Ketumbar, jintan kasar & jintan halus dikisar halus. Garam secukup rasa. Tepung gandum dalam 2-3 sudu makan.

Rebus hati & empedal sehingga masak. Toskan air nyer. Biarkan sejuk sebentar. Masukkan semua bahan serbuk, bahan yg dikisar, garam dan gaul rata baru tabur kan tepung gandum. Goreng dalam minyak yang banyak.


Tak sempat my hubby balik... hati & empedal dah finish di makan oleh kakak2 Nazli :)

2 comments:

Love2cook Malaysia said...

Hi Kak, hru???

Love dan hubby suka chicken liver, tp mkn sikit2 je...

Looks tempting lor ur dish nih! yumm yumm! ;)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Hi Love :)
Im fine thnks :)
Yes.. chicken liver n gizzard sedap ratah2 tapi tak leh selalu...byk cholestrolllll...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...