Monday, March 8, 2010

Teh C Peng@Jiya


Puas hati lah Jiya!!!!
Salam & selamat malam semua....

Ni baru tadi petang dapat merasa Teh C Jiya.. sedap nyer!!!! Sampai 2 gelas ni mama sorang yg minum..hehehe gelojor betul lah mama ni :)
Ni baru kejap tadi buat kan untuk cik hubby...gelas besar pulak..hah ambik kau!!!
Sedap kata cik hubby.... :) Next time buat lagi

Thank Jiya. As usuall mama C & P jer dari rumah Jiya k.... muaahhhhzzzz

Bahan-bahan:
  • Teh Pekat
  • Susu Cair - mama gunakan fresh milk
  • Gula melaka pekat
  • ketulan ais

Cara membuat:
  1. Masukkan gula melaka pekat ke dalam gelas, ikut citarasa memasing. Kalo nak manis letaklah bebanyak. Hehehe!
  2. Kemudian masukkan ketulan ais. Penuhkan satu gelas... Baru masukkan susu cair.
  3. Akhir sekali baru masukkan teh pekat pelan²...
  4. Bismillahirrahmanirrahimmmmm... Kita minommm duluuuu!!



6 comments:

ZuRaNaI said...

mama..susu ngn teh pekat tu byk mne level die..cm plik plak gula merah..hiii.tp mpk sdap

sonata anak kancil said...

bila minum kena kacau ke? apa rasa...sedap yer??? nak cuba la....nak buat sekarang jugak...ganti gula merah boleh tak? boleh kot...bantai aje le

ZuRaNaI said...

gula merah ngn gula melaka len ke??saye xtau sgt..tlg bgtau..hiii~

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Zura :) Mama agak2 jer..kalau blh gula jgn byk sgt biar msk smpai pekat tau! Teh agak2 penuh kat gelas jer..Try lah :)Zura gula merah ngan gula melaka tak sama tau lagi sedap kalau pkai gula melaka

Sonata :)
Aah kena kacau kalau tidak tawar kat bahagian atas bila kena pat gula termanis pulak...Rasa nyer ada seakan2 cendol g2..kalau nak letak gula merah terserah..tapi tak sedap mcm gula melaka..Tyrlah :)

fuzidss said...

waduh2 sedapnya air ini..terliur sungguh

ZuRaNaI said...

ooooo..okies..tq mama hawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...