Monday, March 15, 2010

Rendang Limpa

Rendang Limpa. Pernah makan tapi untuk buat sendiri ini lah pertama kali mama masak sendiri Limpa ni :) hehehe stop kat sini dulu yer... cik hubby dah panggil besok mama sambung lagi :) Layan gambar dulu okay...


Updated:

Bertemu kembali... Rendang Limpa ni agak leceh sikit untuk disediakan. Mungkin 1st time for mama... Limpa yang harus dibersihkan dan direbus sebentar (keras sedikit) supaya boleh dibuang urat2 & lendir dibahagian permukaan limpa. Baru di potong kecil & tipis.Waktu merebus limpa titikkan halia & garam. Masak seperti kita masak rendang biasa. Mama lebihkan kerisik, rempah jintan ketumbar & serai. Masak sehingga kering dan limpa empuk.

3 comments:

sonata anak kancil said...

alahai tersedak makan nasi ni...berendangkan limpa...esok tulis resepinya yer...kita tumpang baca...

fuzidss said...

yes, betul tu resepinya.. tak pernah lagi masak limpa ni

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Sonata :) kesian nyer smpi tersedak....

Fuzidss :) Mama pun 1st time try masak limpa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...