Thursday, March 18, 2010

YFC@ Yoghurt Fried Chicken



YFC - Yoghurt Fried Chicken...
Salam & selamat pagi Khamis semua :) Buat YFC semalam sebelum keluar gi shopping kat OG Orchard. Sempat buat kan nasi goreng di makan bersama YFC ni... cuba kali ni mama tak sempat perap chicken ... adalah dalam 15-20 minit sahaja... memang berbeza sikit rasa nyer kalau tak diperap lama...


Kali ni mama gunakan peha ayam.
Resipi dari Love yg memang terkenal dengan resipi ayam :D Boleh ke rumah LOVE atau pun resipi dibawah ni :)


YOGURT FRIED CHICKEN
(YFC)
Ingredients :~

(A)
  • 1 whole chicken ~ cleaned and cut into medium sizes, drained.
  • 1 cup/250ml plain yogurt
  • 6 garlic cloves ~ finely pounded
  • 2 inches ginger ~ finely pounded
  • 1 tbsp paprika powder
  • 1 tbsp cayenne powder
  • salt to taste
  • 2 sprigs of curry leaves
(B)
  • 1.5 cups wheat flour ( u may also add some rice flour)
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tbsp cayenne powder - x letak tak de dlm stock
  • 1 tbsp paprika powder
  • a pinch of salt
  • lemon juice (optional)
  • cooking oil
Cooking Methods :~
  1. In a large bowl, marinate chicken together with all ingredients (A). Leave it aside for about 2-3 hours ( may also marinate overnight).
  2. Once marinating time is over, mix together Ingredients (B) in another large bowl..(u may also use a ziplock plastic bag for this).
  3. Meanwhile, heat oil in a wok. Make sure it's hot enough to fry (not smoky).
  4. Place marinated chicken pieces in the mixed flour, coat well and deep fry in oil till cooked. (if using ziplock plastic bag, put mixed flour in the bag..then add chicken pieces, zip it and shake well).
  5. Once cooked, remove chicken from wok, drain excessive oil. Squeeze some lemon juice over the fried chicken (optional).
  6. Yogurt Fried Chicken is ready to be served!
* the use of paprika and cayenne has been adjusted to my preference...u may add/ less the quantity.

2 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Tengok ayam je, love terus ke sini!!! hehehe.

Sedapnyaaa...terliur! :D~

Mintak sikit kak...boleh exchange ngan cekodok pisang kelapa love tak??? Ooops :)

Mama Nani/Mama Hawa. said...

hahaha..my kids favourite :)

Opss!!! sori Love nak exchange dah habis ayam YFC..tapi kalau Love nak kasi mama cekodok pisang kelapa okay jer..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...