Tuesday, December 8, 2009

Fish N Chips


Fish N chips for brunch today complete meal. Satu kali makan kenyang. My kids suka sekali makan fish n chips set. Kalau nak beli memang mahal... Buat sendiri... puas makan!!!!
Untuk ikan mama menggunakan isi kan dory. Tepong self rising flour & tepong beras, 1 biji telur,
garam & secukup lada sulah. Semua bahan ni mama agak2 jer 'eye ball'. Adunan jangan terlalu cair. Mesti pekat sikit. Celup ikan kedalam batter dan goreng dgn minyak yg banyak & panas!

Complete with fries, bake beans. Tapi Nazli and Shasha tak makan baked beans & the coleslaw. Thats why mama buat sikit jer - untuk mama N along.
Okay lah fish n chips dah finish... nak fikir masak untuk makan malam pulak.....

2 comments:

HomeKreation said...

Salam mamahawa. Nape tak pasang chatbox, senang nak borak2...AlongRoz

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Salam Along. kat bawah slide photo ada chatbox (talk,talk)Agak nyer tak perasan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...