Monday, December 7, 2009

Pound Cake Nutella wif Strawberry


Allamak dah magrib.... Angkat Bendera Jepun!!!! Merdeka!!!! kikiki
Actually saw this kat Mio Channel - Itallian Food! simple dish for breakfast. And mama buat for breakfast semalam and also pancake lagi.
Ni mama mesti cari pan yang kecik sikit untuk buat pancake!! Dah 2 kali mama buat kan utk Nazli. Mmg dia suka sgttttt.

Senang bahan2. Beli instant pound cake. Nutella choc secukup nyer. Buah strawberry 1 kotak pakai cuma 2-3 biji yg balance 2 buat ngap jer!
Potong pound cake setebal 1 inci. Potong 4 keping. Sapu kan secukup nutella keatas kesemua keping kek. Strawberry dipotong tipis dan disusun keatas kek. Tangkup kan kek dan panas kat atas non stick pan kedua2 belah. Siap dihidang panas2 bersama air tea atau kopi.

4 comments:

geraugebang said...

Nampak sangatlah sedapnyer kek tu. Salam kenal dari kak gerau.

blogresipi.com said...

Nutella ni kalau sudu sudu makan cenggitu pun kite sanggup.hehehe..apepun memang bestlah nampak kek tu mama :)

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Baru 1st time try :)
Okay2 jgk x brapa suka manis2...
Salam kenal jugak dari hawa :)

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Oh Ijan suka mkn mcm g2 jer :)
Mama x brapa suka yg manis2 sgt. Setakat 1-2 share ngan cik hubby ok jgk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...