Friday, July 9, 2010

Spicy Seafood Stir Fry wif Pasta



Salam & Selamat pagi Jumaat semua :D
Pagi ni nak sambung N3 semalam yg memang tak sempat di N3 kan... hehehe bayangkan semasa buat N3 mata dah tak boleh angsssss!!!!! Padahal baru kol berapa!!! hish... Okay lah kita sambung cerita makan... sebenar nyer waktu mama pergi belanja dapat pulak free ready made rempah dari 'Woh Hup'. Memang sebelum ni tak pernah try pun... jadi daripada terbuang ter expired mama masak kan utk berbuka. Tak berapa spicy.... tak terasa garam & gula pun!!! Next time la;au dapat free lagi blh tambah kan cili, garam & gula ikut tekak kita lah!!!
So ni mama serta kan resipi dari kotak... pandai2 lah uols tokok tambah bahan okay :)

Recipe Spicy Seafood ( Serve 4)
150g squid, cut into ring
150g prawn, de-shelled and de-veined
150 mussel
1 pkt (100g) Woh Hup Spicy Seafood Stir Fry Sauce
2 tbsp cooking oil
4 tbsp water or stock
2 tbsp starch, mix with some water
1/2 egg slightly beaten

Cooking Method
Heat oil. Stir fry seafood for 3 minutes.
Add sauce and water and stir fry until the seafood is cooked and coated with sauce evenly.
Pour starch mix and egg and stir well. Heat through.

mama rebus satu pkt pasta . Bila pasta masak, letakkan kedalam pinggan dan tuangkan sos tadi keatas pasta.

2 comments:

Ibu faheem said...

perghhhh..at tis hour tgk food yg macam ni..meleleh...slurpppp...

Air Laxsamana Mengamuk

Mama Nani/Mama Hawa. said...

hehehe..mama tgk air laxsamana mengamuk lagi meleleh..eee geram pulak :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...